JCI Business Networking

Събитията за създаване на бизнес контакти са свързващото звено на всички бизнеси по целия свят. Директните познанства с хората, представители на различни компании, ви позволяват да скъсите разстоянията между вас и вашите така желани резултати. Възможността да осъществите контакт с водеща компания, може да ви спести дни, седмици, а в някои случай дори и месеци, прекарани в обаждания и имейли в опити да намерите правилния човек в дадена организация.

Оксфордският речник дефинира “Networking” като: «Група от хора, които обменят информация и контакти за професионални или социални цели». Успешните предприемачи прекарват значителна част от времето си в срещи с хора, които вече са стигнали там, където други искат да се озоват. JCI BNE е възможност, която изцяло зависи от вашето представяне. Ползите, които ще ви донесе участието, са незаменим актив, който не може да се купи с пари.

Вашите лични контакти са от съществено значение за бизнес организацията ви. Безценна е всяка една “връзка”, с всеки един човек, от всяка една бизнес сфера. Ние знаем това и ви предлагаме ЕДНО събитие, в което имате възможността да създадете МНОГО контакти с други професионалисти, във форум с висока динамика и резултатност! Методиката, която е запазена марка на Junior Chamber International, Ви позволява да се срещнете с между 10-15 нови партньора в рамките на 1.5 часа.

JCI Business Networking Event се състои от няколко 5 минутни срещи с всеки от останалите участници. В рамките на един диалог всеки един от двама ви обменя информация за себе си и своя бизнеса. В края на мини срещата всеки оценява потенциала за създаване на бизнес с човека отсреща, в краткосрочен и дългосрочен план.

Повече за предстоящите JCI BNE можете да проследите на страницата със събития.

 

Защо е важно да участваш в JCI BNE?
Netwоrking-а е много повече от важен елемент при личното и професионално развитие. Най-важният ресурс след времето са надеждните контакти. Да имаш такива в различни сектори и географски локации е просто безценно. Този вид събития, са често считани за една от най-добрите форми за намиране на надеждни, контакти, партньор, клиенти и приятели. Успешните предприемачи прекарват значителна част от времето си в срещи с хора, които вече са стигнали там, където други искат да се озоват. Business Networking е възможност, която изцяло зависи от вашето представяне. Ползите, които ще ви донесе участието са незаменим актив, който не може да се купи с пари.

Подготовка за JCI BNE
Подготовката за подобно събитие е много важна. Нужно е да се създаде добро впечатление. Кратко, сбито и въздействащо представяне е ключът към интересен разговор. Нужно е да представите себе си, интересите си, уменията си и целите си в рамките на една минута. Уверете се, че имате и достатъчно визитни картички – те ще ви помогнат да оставите по-дълготрайно въздействие.

Съвети за JCI BNE:
– Бъдете естествени. Не преувеличавайте или пестете информация.
– Знайте добре вашите цели. Какво искате да кажете и постигнете.
– Знайте добре какво можете да предложите и какво е нужно в замяна.
– Бъдете уверени в думите си. За дела е още рано.
– Подгответе се с достатъчно количество ваши визитни картички.
– Изслушвайте събеседника си.
– Спазвайте подходящ дрес код и етикет.
– Записвайте си първоначални впечатления
– Направете последваща среща. Планувайте я след около 7-10 дни.

 

Мнения на участници в JCI BNE:
1) Кристина Кръстева. Участник в JCI BNE Plovdiv:  “Срещата на JCI ми хареса основно поради 3 причини: 1. запознах се с други млади хора, повечето от които амбициозни и готови да се усъвършенстват. 2. Сверих часовника си, т.е. докъде аз самата съм стигнала в личностното и професионалното си развитие. 3. Положих началото на контакти, които след време могат да се окажат полезни. Допадна ми формата на срещите, но според мен твърде рядко се правят такива.”

2) Боряна Тенгулова. Участник в JCI BNE Plovdiv:  “Интересно събитие, на което можеш да срещнеш съмишленици и да съзадеш приятелства. Ценно е за младите хора да знаят че заедно могат да променят средата в която живеят.”

3) Жана Йорданова: Участник в JCI BNE Varna: “За първи път присъствах на business networking, беше нещо невероятно как за 5 минути можеш да изградиш контакт с човек само от една подадена визитка, как можеш да се заинтригуваш от това той с какво се занимава и какви възможности представлява това за теб.”