Работа за младежта (Work 4 Youth)

Младежката безработица се смята за един от най-сериозните проблеми в Европейския съюз. За Общността неговото разрешаване е приоритетно и именно затова тя ще задели значителен финансов и човешки ресурс за справяне с него.

„Работа за младежта“ (Work 4 youth) е бизнес инициатива на Junior Chamber International, която е насочена към преодоляване именно на споменатия проблем, като стимулира предприемачеството сред младите хора, давайки тласък и на икономическото развитие на страната.

Целта на „Work 4 youth“ е да срещне млади и мотивирани хора с вече успели предприемачи. По време на бизнес форума представители на доказали се фирми на българския пазар, браншови и търговски организации очертават перспективите пред младите хора, като същевременно с това ще споделят личния си опит. Така младите хора получават насоки за успешен старт на своя професионален път, фокусирайки се в сферата на предприемачеството.

През 2014 година JCI България реализира „Работа за младежта” (“Work 4 youth”) с участието на около 150 млади хора. Лекционната част включваше и обучение по бизнес планиране, след което наученото бе приложено на практика в рамките на няколко workshop-панела. Организацията има за цел отново да изпълни проекта в бъдеще!

Работа за младежта (Work 4 Youth)