Когато през 2020г заемах позицията на изпълнителен вицепрезидент на JCI Bulgaria бях песимистично настроена за предстоящата ми година като национален президент. Поради резкия отлив на членове, намаляващата мотивация на оставащите и провеждането на куп събития основно онлайн, не виждах много светлина в тунела за малка организация като JCI Bulgaria.

За щастие не се отказах да се кандидатирам за президент на JCI Bulgaria, а членовете ми гласуваха своето доверие за 2021г.

“За щастие”, защото 2021 беше една изключително успешна година за JCI Bulgaria. Проведохме всички планирани събития и достигнахме над 1000 човека с тях. Членовете ни имаха възможност да участват във всички международни конференции на JCI, както и в събития организирани от секции на JCI от целия свят. Имахме 7 представителя на Европейската Growth & Development академия, както и 7 участника в единствената присъствена международна конференция в Белград. Член на JCI Bulgaria бе отличен в първите награди на JCI Canada за най-изявени жени лидери. А през 2022 ще имаме цели двама представителя в JCI Европа, с което поставяме България на нивото на национални JCI организации с над 50 годишна история!

Балканска Конференция в Белград

Въпреки, че 90% от работните ни срещи бяха онлайн, отбелязахме 15% увеличение на членовете си и проведохме 3 национални дена на отворените врати. Успяхме да отличим най-изявените личности на България за 2021, въпреки ограниченията. 

И не на последно място – хибридният живот не ни попречи да възродим секцията си в Плевен! Гордея се да споделя, че в Плевен в момента имаме изключително силен екип, който е планирал чудесни проекти за града си през 2022!

Виртуален ден на отворените врати

Успехите ни нямаше да бъдат възможни без силното лидерство на локалните бордове, които неуморно работеха за развитието на членовете и изграждането им като бъдещите лидери на България. Благодарни сме и на нашите партньори, без които нямаше да успеем да проведем част от събитията си.

Лично бих искала да благодаря и на своето IPP Елица за подкрепата и увереността, която ми вдъхваше през цялата година. Гордея се, че за 2022 избрахме Мартин Маринов за национален президент и съм сигурна, че неговите успехи ще бъдат още по-големи и JCI Bulgaria ще продължи да се развива като организацията, създаваща лидери за променящия се свят!

Национален Борд 2021

Пожелавам на целия национален борд за 2022 една година изпълнена с достатъчно трудни предизвикателства, за да продължат да се развиват и да работят за положителна промяна в България! Уверена съм, че ще покорите нови върхове, за които бордовете преди вас не са и мечтали.

За нас 2021 е годината, в която станахме по-обединени и по-силни. Вече не сме само JCI Варна, София, Плевен и Пловдив, а сме JCI България – едно цяло, което е готово да приема членове от всеки край на страната.

Ако и ти искаш да се развиваш в едно от четирите ни направления или просто търсиш група от активни хора, с които да създавате положителна промяна в обществото – цъкни тук, разкажи ни за себе си и ние ще се свържем с теб!

Усмихната 2022,

Анна Михайлова

Национален президент на JCI България за 2021


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *