Боядисване на великденски яйца

Описание на проекта:

Всякa година около Великден JCI България кани членове, приятели и други гости в Столичната галерия “Urban Culture in Queue”. Желателно е присъстващите на събитието да носят сварени яйца, които желаят да боядисат. Но и за тези които не са имали възможност да вземат, предоставяме готови сварени яйца. Също така осигуряваме и боички, купички и всичко нужно за боядисването на едни красиви, великденски JCI яйца. Докато се забавляваме и изписваме яйцата, гостите отделят сума по свое усмотрение в кутия за дарения на JCI България. Събраните средства се изразходват за различни благотворителни проекти.

Цел на проекта:
Да се съберат средства за ДМСГД Пазарджик и други институции за деца, с които да бъдат закупени играчки, дрешки, храни, напитки и хигиенни материали. Не на последно място и да се забавляваме докато боядисваме Великденски яйца.

Кога:
Всеки Велики Четвъртък, галерия “Urban Culture in Queue”, град София.

Финансиране:
Доброволни дарения на хората участващи в откритото Боядисване на Яйца, дарения от партньори и институции на Република България.

Резултати:
JCI България събра значителна сума пари, с която успя да предостави над 300 нови маркови дрешки за децата в ДМСГД Пазарджик. Закупихме играчки на стойност над 300 лв, като количеството на играчките беше значително по-голямо от очакваното благодарение на 30% намаление направено от детски хипермаркет „Комсед“. Успяхме да доставим на децата над 100 кутии натурален сок, а за подобряване условията в дома доставихме препарати за хигиена и дезинфекция. Около 300 дрешки бяха дадени на Дом за сираци “Св. Николай”, при храм “Св. Троица” в с. Нови хан, където отец Иван ни посрещна много гостоприемно.

За бенефициентите:

ДМСГД Пазарджик: В институцията са настанени 58 деца на възраст от  0 до 3 години. Част от тях са със забавено физическо и психическо развитие.

Дом за сираци “Св. Николай”: в дома са настанени много деца, за които отец Иван се грижи. Благодарение на дарения, домът ще открие и клон  в Северозападна България.

Партньори на проекта:
ДАРИК Радио, Българско национално радио, Галерия Urban Culture in Queue, Детски хипермаркет „Комсед“.

Снимков материал: можете да видите в раздел Галерия

Очакваме ви! На Великден!