JCI Свищов

Свищов – градът на дарителите и на 100-те първи неща. Още от XIX век хората са активни и се борят за просперитета на малкото крайдунавско пристанище. Винаги е имало и будни младежи, инициатори на различни събития и организации. Това не се е променило и до днес.

JCI Свищов е най-новият клон на младежката организация. В края на 2015 г. Елица Василева проявява желание и сформира малък екип от ентусиасти, които към момента работят за осъществяването събитие под формата на отворено обучение за всички граждани на Свищов. За пръв път екипът се опитва да обедини ученици от горните класове, студенти и работещи с една обща цел – да се развиват. След официалното представяне на организацията, всеки с желание за работа, ще има възможността да се присъедини и да спомага за развиването на града.

До края на годината са планирани благотворителни концерти, съвместни проекти с Община Свищов и Студентски съвет към СА „Д. А. Ценов“, гр. Свищов. Планират се и спортни мероприятия. За повече информация за дейността на организацията следете страницата във Facebook.

„Аз и целият ми екип сме студенти в Стопанска Академия. Ние вярваме, че няма значение в кой град си или в кой край на света се намира човек, положителната промяна започва от нас самите. Търсим хора, които също като нас имат желание да правят нещо повече за обществото. Развивайки останалите, развиваме и себе си. Изключително щастлива съм, че има активни хора в града. Колкото повече говорим за промяната, толкова повече съмишленици се свързват с нас.“ – Елица Василева